A szőlőben nem használunk gyom- és rovarirtó szereket.
A borainkra jellemző az alacsony kénszint. A hordókat Miklóssy András készítette Erdőbényén, zempléni tölgyből.


Tokaji aszú 6 puttonyos 2013

Alapbor: száraz hárslevelű újbor a Szent Tamásról
Aszúszemek: furmint a Makoviczáról
Héjon áztatás: 1 nap
Erjesztés: spontán
Érlelés: 32 hónap 220 és 400 literes új fahordókban
Természetes maradék cukortartalom: 192 g/l


Tokaji furmint "Kishegy" 2015

Szüreti időpont: október 1.
Erjesztés: spontán
Érlelés: 10 hónap új, 500 literes fahordóban, finom seprőn
600 palack készült


Tokaji furmint "Szent Tamás" 2015

Szüreti időpont: szeptember 10.
Erjesztés: spontán
Érlelés: 10 hónap második töltésű 500 literes fahordóban, finom seprőn
1100 palack készült


Tokaji furmint "Nyulászó" 2015

Szüreti időpont: szeptember 9.
Erjesztés: spontán
Érlelés:10 hónap harmadik töltésű 500 literes fahordóban, finom seprőn
600 palack készült


Tokaji kabar 2015

Szüreti időpont: szeptember 6
Erjesztés: spontán
Érlelés: 10 hónap acél tartályban
600 palack készült


Tokaji furmint-hárslevelű "Szent Tamás", 2011
Késői szüretelésű édes fehér bor
Szent Tamás-Makovicza és Szent Tamás-Fürdő

Házasítás: 50%-50% arányú
Alkoholtartalom: 12.4 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 106 g/l

A Szent Tamás dűlő déli fekvésű Makovicza részéről származó furmintot és a keleti, Fürdő aldűlőben termett hárslevelűt november 26-27-28-án szüreteltük. 12 órás héjon áztatás után az ülepített must acéltartályban (furmint) és másodtöltésű 500 literes zempléni tölgy hordóban (hárslevelű), saját élesztővel hosszan, több mint két hónapig erjedt. Nyolc hónapos érlelés után, a palackozás előtt házasítottuk. 1205 palack készült.
Világos aranysárga színű bor. Illatában töppedt szőlő trópusi gyümölcsök, bujaság és a fajtákra jellemző érett körte és sárgabarack keveredik a szinte száraz boros mineralitással. Izében lendületes, kerek, tökéletes sav-cukor egyensúllyal.
Az ételpárosításoknak csak a fantáziánk szab határt. Keleti konyhák füszeres, sós-édes ételeihez, fehér húsú tengeri halakhoz, kacsához, gyöngytyúkhoz ajánljuk, de kevésbé édes, gyümölcsös desszertet, például mandulás-birsalmás rácsos süteményt is kiválóan kísér. 


Tokaji furmint, "Makovicza", 2011
Félszáraz fehér bor
Szent Tamás-Makovicza

title="Tokaji furmint, 'Makovicza', 2011 - Félszáraz fehér bor - Szent Tamás - Makovicza" Alkoholtartalom: 14.3 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 14,7 g/l

A mádi Szent Tamás szőlőhegy tisztán déli fekvésű részéről, a történelmi első osztályú Makovicza 0.65 hektáros, 1980-ban telepített parcellájáról először kerül forgalomba dűlőszelektált bor.
A tökéletesen érett, aranysárga fürtöket szeptember 22-én, válogatva szüreteltük. Az ülepített must 500 literes, első töltésű erdőbényei tölgyfahordókban, saját élesztővel erjedt borrá, majd finom seprőn, kilenc hónapig érlelődött a palackozásig. 1172 palack készült.
Ezüstösen csillogó, világos aranysárga színű, a pohárban olajosan mozgó furmint.Összetett illatában sárgabarack, narancs, szőlő, a fahordós érlelésből származó diszkrét fahéj, szegfűszeg és vanília alkotnak egységet az ásványossággal. Izében egyszerre sós és enyhén édes (15 g/l természetes maradék cukortartalom), kifinomult savakkal és hosszú, száraz lecsengéssel.
Tökéletesen passzol narancsos kacsához, marokkói "galambtortához", keleti fűszerekkel készült vadragukhoz, minden ételhez, amelyekben egyszerre jelenik meg valamilyen karakteres hús, erőteljes fűszerezés és gyümölcsös édesség. Vörösborok alternatívájaként is elképzelhető.


Tokaji kabar 2011
Száraz fehér bor
Szent Tamás

Alkoholtartalom:12.7 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 1.5 g/l

A mádi Szent Tamás szőlőhegy 25 éves parcellájáról szeptember 7-én szüretelt szőlő ülepített mustját acéltartályban, saját élesztővel erjesztettük borrá, majd kilenc hónapig tartályban érleltük. 1112 palack készült.
Világos arany színű bor. Illatában virágokat (rózsa, akác) és gyümölcsöket (őszibarack, licsi) egyaránt felfedezhetünk. Ízében frissesség, finom határozott savakkal és a dűlőre jellemző határozott, sós ásványossággal.
Aperitifként vagy beszélgetésekhez ajánljuk, tökéletes párja a tiszai süllőnek is.


Tokaji hárslevelű 2007
Késői szüretelésű
Szent Tamás-Fürdő

Alkoholtartalom: 9.54 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 167.4 m/l

A bort novemberben szüreteltük, töppedt szőlőből készült . A szőlőfajtára jellemző hársmézes, virágporos illatban felfedezhetőek trópusi gyümölcsök aromái valamint enyhe gyantásság. Izében a diszkrét de érezhető savasság és a magas maradék cukortartalomból eredő selymesség játékát élvezhetjük. Beltartalma az aszúkéval vetekszik, ezért akár évtizedekig is érlelhető.
Leginkább önmagában fogyasszuk, egy ételsor végén akár a desszert helyett. A hagyományos, hízott libamájjal való párosítás is jól működik, de párosíthatjuk friss gyümölcsökkel és érett, aromás sajtokkal is.


Tokaji kabar 2009
Szent Tamás-Fürdő-tető

Alkoholtartalom:12.77 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 14.8 g/l

A kabar Tarcal-10 néven a borvidék kísérleti fajtája volt, hárslevelű és bouvier keresztezéséből született. 2006-tól forgalmazható tokaji kabar névvel.
A szeptember elején szüretelt bor acéltartályban erjedt és érlelődött. Jázminra, bodzára, akácvirágra emlékeztető illatában felfedezhető a területre jellemző tűzköve, kovás mineralitás. Ízében az enyhébb savérzetet szépen kerekíti a maradék cukortartalom, utóíze fűszeres.
Elsősorban étkezések előtt, aperitífként, 10 °C-on  ajánljuk, de jól kíséri az édesvízi halakból, elsősorban süllőből készült ételeket is.


Tokaji furmint 2009
Szent Tamás-Makovicza

Alkoholtartalom: 14.76 % v/v
Természetes maradék cukortartalom: 5.8 g/l

A bor a mádi Szent Tamás szőlőhegy egyik legkiválóbb fekvéséből, a Makovicza dűlőből származik. Olajos, vajas ízeit a hordós érlelésből származó enyhe fásság és az vulkanikus talajból eredő jellegzetes ásványosság díszíti. Nagy testű, finom savszerkezetű bor, még hosszú évekre elegendő érlelési potenciállal.
Kitűnően párosítható érett, zsírosabb hegyi sajtokkal, valamint sertéshúsból, savanyú káposztával készült ételekkel. Fogyasztását 12 °C-ra hűtve javasoljuk.